Blog

Laat je inspireren door deze 8 trouwtrends van 2022

Dat de afgelopen twee jaar een domper waren op de (trouw)feestvreugde, moeten we je vast niet meer vertellen. Verloofde koppels hebben vaak hun trouwfeest moeten uitstellen. Ga jij dit jaar (eindelijk) trouwen? Laat je dan inspireren met deze trouwtrends van 2022. 

1. Meer feest is meer vreugde

“Van uitstel komt afstel” of toch niet? In tegendeel zelfs! De laatste tijd heb je jouw vrienden, familie en collega’s alleen maar online gezien. Daarom kiezen meer en meer koppels voor een trouwweekend in de plaats van een trouwdag. Op die manier halen ze de verloren tijd met dierbaren in. Bovendien is dat het ideale excuus om meerdere trouwoutfits te kopen!

2. Lekker lang tafelen

Wie een trouwweekend net iets te lang vindt, maar wel graag verloren tijd wil inhalen, kan er ook voor kiezen om extra lang te tafelen. We hebben het gezellig babbelen en lekker eten lang genoeg moeten missen. Daarbij hoef je geen rekening meer te houden met een sluitingsuur.

Trouwtrends van 2022

3. Klein maar fijn

Wie voorgaande jaren toch een trouwfeest organiseerde, kon waarschijnlijk niet al te veel mensen uitnodigen. Vele koppels zijn hiervan de charme gaan inzien. Een intieme bruiloft met alleen je beste vrienden en dichtste familie heeft enorm veel voordelen. Het pasgetrouwde stel heeft op het trouwfeest amper tijd voor elkaar omdat ze elke gast gesproken moeten hebben. Door minder gasten uit te nodigen, creëer je meer tijd voor elkaar. Zo kan je elkaar op deze unieke dag nog eens goed vastnemen en je feestkriebels samen volledig los laten.

4. Go local

Bij lekker lang tafelen hoort natuurlijk lekker eten. Heb je er al eens aan gedacht om te kiezen voor lokale cateraars? Niet alleen het eten kan je lokaal bestellen, maar bijvoorbeeld ook de bloemen en decoratie. Laat je uitnodigingen ontwerpen door de designer om de hoek en ga op zoek naar muzikale talenten uit de buurt. Heb je speciale wensen? Bespreek het zeker met je lokale leveranciers. Ze zullen er vast en zeker voor open staan.

5. Bohemian blijft

Een trend die nog wel mee mocht naar 2022 is de bohemian trouwjurk. Het is een modieuze en stijlvolle keuze waar toekomstige bruiden nog steeds fan van zijn. Cermo Concept heeft de perfecte bohemian bruidsjurken voor iedereen. De designers van Rembo Styling brengen ieder jaar opnieuw een collectie uit die alle verwachtingen overstijgt. Benieuwd naar meer? Bekijk dan zeker ons aanbod.

Trouwtrends van 2022 - Bohemian trouwjurk

6. Less is more

Net zoals de bohemian trouwjurken blijven aardetinten in 2022 nog een echte trend. Zet dezelfde look and feel verder met rotan accenten en droogbloemen. De droogbloemen kan je later integreren in je interieur. Zo kan je er nog maanden van genieten en blijf je herinnert aan jullie mooie dag. Win-win situatie! Wil je graag nog wat extra pit toevoegen? Voeg dan gouden of zilveren accenten toe aan bijvoorbeeld de tafeldecoratie.

7. Sfeer gegarandeerd

Maak de decoratie compleet met gezellige lichtjes. Hang ze boven de dansvloer en het lijkt alsof je aan het dansen bent onder de sterrenhemel. Romantischer dan dat kan je openingsdans niet worden. De lichtjes zijn de perfecte sfeermaker en zorgen meteen voor een magische touch. Daarnaast levert het nog eens prachtige foto’s op.

8. Let’s make some memories

Jouw speciale dag moet natuurlijk vastgelegd worden op beeld. Hoe ga je anders op je 50ste huwelijksverjaardag terugblikken naar dat moment? Traditioneel wordt er een (lokale) fotograaf ingehuurd, maar waarom zouden je gasten zelf niet creatief aan de slag mogen gaan? Leg op elke tafel enkele wegwerpcamera’s en laat je verrassen bij het ontwikkelen van de foto’s. Dat levert gegarandeerd de leukste beelden op. Wil je zelf ook creatief aan de slag gaan? Voorzie de trouwlocatie dan van een “Instagram muur” waarvoor de gasten leuke foto’s kunnen nemen. Laat de muur volledig aansluiten bij het thema van je trouwfeest. Plezier gegarandeerd!Ben jij jouw trouwfeest al volledig aan het plannen na het lezen van deze blogpost? Kom gerust trouwjurken passen bij Cermo Concept. Maak vandaag je pasafspraak!

Contacteer ons

Maak een afspraak bij Cermo

Om de kwaliteit van onze service te garanderen werken wij enkel op afspraak. Zowel voor onze bruidscollectie als voor suitecollectie en galakleding kan je een afspraak maken via de kalender hieronder.

Koop je een trouwjurk? Dan krijg je van ons een cadeaubon van € 50 voor onze suitecollectie! 

Thursday Tip! Koop je je trouwjurk op een donderdag? Dan krijg je er gratis trouwschoenen ter waarde van € 150 bij!

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

 

Cermo Concept
Rodendijk 60
2980 Zoersel

Contacteer ons

Maak een afspraak

Om je op de best mogelijke manier te kunnen helpen, verwijzen we onze bruidjes vanaf maatje 46 graag door naar Cermo Curves. Een afspraak maken voor je bruidsjurk bij Cermo Curves? Dat kan hier

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

Cermo lookbook 2024

Op zoek naar inspiratie?

Ontdek het lookbook van Cermo, bruidskleding voor elke bride-to-be.