Blog

Hoe maak ik mijn trouwkleed schoon?

Help een vlek op mijn trouwkleed!
Is je perfecte trouwjurk vies geworden bij het diner, op de dansvloer of op een ander moment? Dan wil je liefst zo snel mogelijk de vlekken uit je mooie jurk verwijderen. Gelukkig kan je op verschillende manieren de delicate stof van jouw trouwjurk terug netjes krijgen. Zo heb je in een mum van tijd weer die perfecte jurk waar je ‘yes to the dress’ tegen zei.

Trouwkleed met modder

Wanneer je de vlek ontdekte op jouw trouwkleed raakte je waarschijnlijk wel even in paniek. Begrijpelijk, maar dat is nu nergens meer voor nodig. Zelfs als het een chocoladevlek is van de heerlijke bruidstaart of je mooie sleep die onder de modder zit. Met onze tips straalt je trouwjurk weer zoals nooit tevoren. Maar hoe kun je de trouwjurk zelf schoonmaken zonder beschadigingen? Wij hebben voor iedere vlek de juiste oplossing!

Hardnekkige vlekken

Een gouden regel bij het verwijderen vlekken is om zo snel mogelijk in te grijpen. Daarnaast is het ook belangrijk om altijd te deppen en niet te wrijven. Hoe je de vlek aanpakt, is verschillend per soort vlek:

  • Rode wijnvlek: dep met een droge doek tot het geen rood meer afgeeft. Daarna dep je met een warme vochtige doek. Is de vlek nog niet verdwenen? Probeer dan ook eens je doek te bevochtigen met bruiswater, witte wijn of azijn. 
  • Grasvlek: dep met een mengsel van afwasmiddel met citroen of babyshampoo en water tot de vlek is verdwenen. 
  • Zand- of moddervlekken: laat het opdrogen en veeg het af met een droge doek. 
  • Lippenstift: hiervoor kan je billendoekjes of zelfs pure wodka gebruiken. 

Let op: gebruik nooit water bij zijden jurken. Zijde is een natuurlijk materiaal gemaakt uit eiwitten waardoor water de stof zal beschadigen.

Eerst proberen, dan experimenteren

Voordat je vol paniek je hele schoonmaakkast plundert, controleer je best het wasetiket van je trouwjurk. Hier staat namelijk op of je de jurk wel of niet nat mag maken. Als dat mag laat je een bad met lauwwarm water vollopen. Let er wel op dat het bad volledig schoon is en dat alle restjes zeep en shampoo zijn verdwenen. Maak een sopje met een wasmiddel dat geschikt is voor handwas, volg hiervoor de instructies van het wasmiddel. 

Vervolgens test je eerst op een klein stukje stof dat niet zo zichtbaar is. Reageert de stof zonder problemen? Dan mag je jouw trouwjurk volledig onderdompelen in het water. Beweeg door het water met je handen om het sopje goed te verdelen over de hele stof. 

Laat de jurk voor een uurtje in het bad liggen terwijl je met de hand de vlekken schoon veegt. Zijn alle vlekken er uit? Laat het bad leeglopen en spoel je trouwkleed af met proper water. Probeer het kleed voorzichtig uit te wringen en laat ze aan een hanger boven het bad drogen.

Zekere voor het onzekere

Durf je zelf niet aan de slag te gaan en laat je het reinigen van jouw trouwjurk liever over aan een professional? Dan kun je steeds terecht bij een droogkuis om jouw bruidsjurk te laten stomen. Ze kijken naar de vlekken, verschillende stoffen en materialen en kiezen zo een geschikte reinigingsmethode. Stomerijen bieden soms ook een vlekgarantie aan, maar hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan vast. Met een vlekgarantie beloven de stomerijen dat ze de vlek gegarandeerd verwijderen.

Gemiddeld ben je bij een droogkuis jouw trouwkleed kwijt voor enkele dagen. De prijs is verschillend per droogkuis.

Bruidspaar met champagne

Wat er ook gebeurt of hoe groot de vlek ook is, er is altijd een geschikte oplossing. Het belangrijkste is dat jij enorm hebt genoten van jouw onvergetelijke dag. Maak je geen zorgen en geniet van je dag met een trouwjurk van Cermo.

Contacteer ons

Maak een afspraak bij Cermo

Om de kwaliteit van onze service te garanderen werken wij enkel op afspraak. Zowel voor onze bruidscollectie als voor suitecollectie en galakleding kan je een afspraak maken via de kalender hieronder.

Thursday Tip! Koop je je trouwjurk op een donderdag? Dan krijg je er gratis trouwschoenen ter waarde van € 150 bij!

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

 

Cermo Concept
Rodendijk 60
2980 Zoersel

Contacteer ons

Maak een afspraak

Om je op de best mogelijke manier te kunnen helpen, verwijzen we onze bruidjes vanaf maatje 46 graag door naar Cermo Curves. Een afspraak maken voor je bruidsjurk bij Cermo Curves? Dat kan hier

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

Cermo lookbook 2024

Op zoek naar inspiratie?

Ontdek het lookbook van Cermo, bruidskleding voor elke bride-to-be.