Blog

Trouwjurk kopen: Wie neem je mee naar je pasafspraak?

Een trouwjurk kopen, is een speciaal moment. Tijdens je pasafspraak kan je eindelijk je Pinterest bord in real life passen. Het is een unieke gebeurtenis dat je deelt met mensen die veel voor je betekenen. Daarnaast kan een tweede mening van een persoon die dicht bij je staat altijd van pas komen. Wie dat net is, kan voor iedereen anders zijn. We geven je alvast wat advies om deze keuze makkelijker te maken.

Hoeveel mensen neem ik mee naar mijn pasafspraak?

Vele bruidsboetieken hebben een limiet op het aantal mensen die mee naar de pasafspraak mogen komen. Ook bij Cermo Concept raden we je aan om niet meer dan 3 personen mee te nemen. Te veel verschillende meningen zorgen voor verwarring en twijfels. Selecteer daarom enkele personen die je écht goed kennen en waarvan je de mening belangrijk vindt. Daarnaast is een trouwjurk zoeken een leuke, maar overweldigende dag. Wanneer er te veel mensen aanwezig zijn, wordt het nog drukker. Dat willen we natuurlijk vermijden.

Wil je toch meer mensen meenemen? Eventueel kan je ze verdelen over de effectieve pasafspraak en de vervolgafspraak. De personen met een belangrijke mening neem je natuurlijk mee naar de eerste afspraak. Uiteindelijk heb je iedereen dan toch een keertje gehad zonder dat het te druk wordt.

Trouwjurk kopen: Wie neem je mee naar je pasafspraak?

Wie kan ik allemaal meenemen naar mijn pasafspraak?

De bruid heeft veel vriendinnen en familieleden waaruit ze moet kiezen. Het zijn allemaal mensen die belangrijk zijn en die deel willen uitmaken van dit speciale moment. Een eerste blik werpen op je mogelijke trouwjurk is natuurlijk een hele eer. Zoals we net al aanhaalden, raden we aan je entourage klein te houden. Het is niet alleen erg overweldigend, maar te veel meningen zorgen voor verwarring. Maar wie neem je dan wél mee? Het is een moeilijke keuze.
Je moet je vooral goed voelen bij de mensen rondom jou.

1. Je (schoon)moeder meenemen bij het kopen van een trouwjurk

Traditioneel nemen vele bruiden hun moeder en schoonmoeder mee naar de pasafspraak. Dat moment is niet alleen speciaal voor jou, maar ook voor die fiere mama’s. Gegarandeerd zullen ze enkele traantjes wegpinken wanneer ze je in een prachtige trouwjurk te zien krijgen. De ouders van de bruid betalen soms een deel van de trouwjurk. Dan is het altijd fijn als ze daarbij kunnen zijn.

2. Je vriendinnen meenemen naar de pasafspraak 

Misschien kies je ervoor om van je pasafspraak een meidenuitstap te maken. Een dag lang trouwjurken uitzoeken en champagne drinken, maakt het natuurlijk extra speciaal. Wie weet zijn je vriendinnen wel je bruidmeisjes. Dat maakt de ervaring alleen maar leuker. Nadat jij je droomjurk gekozen hebt, kunnen zij al inspiratie opdoen door een kijkje te nemen tussen de galakledij van Cermo Concept. Zo kunnen ze hun outfits makkelijk op elkaar afstemmen.

Als je vriendengroep te groot is, kan je een verdeling maken over verschillende pasafspraken. Hou er rekening mee dat ze dan minder goed kunnen vergelijken met eerder gepaste jurken. Voel je niet verplicht om iedereen uit te nodigen. Uiteindelijk draait het die dag allemaal om jou! 

 

3. Je getuige meenemen naar de pasafspraak

Je getuige is iemand die sowieso belangrijk is op het trouwfeest. Hij of zij mag dan natuurlijk niet ontbreken op de pasafspraak. Of je getuige nu je beste vriendin, je oma of je zus is. Het is altijd fijn om deze persoon mee te nemen. Het zal ongetwijfeld een dag worden die je beiden niet snel gaat vergeten. 

4. Je trouwjurk passen met je broer of vader 

Het is misschien minder gebruikelijk, maar je kan altijd je vader of broer meenemen naar de pasafspraak. Ze zullen het waarschijnlijk een enorme eer vinden en wie weet hebben ze verrassend advies. Als je vader je gaat weggeven bij het altaar, zal hij het ook fijn vinden als hij je jurk mee kan kiezen. 

5. Je trouwjurk kopen met je partner 

Volgens de traditie mag je partner je trouwjurk niet zien tot aan de grote dag zelf. Het zou zelfs ongeluk brengen. Geloof je hier niet in en wil je er zeker van zijn dat je matcht met je partner? Dan kan je hem of haar natuurlijk meebrengen. Hij of zij kent je waarschijnlijk als de beste en kan zo het advies geven dat je nodig hebt. 

Wil je de jurk liever geheim houden, maar tegelijk zeker zijn dat jullie outfits bij elkaar passen? Vraag dan naar het kleurenpalet van je partner. Misschien heeft hij of zijn nog wel een stukje stof liggen dat je mee kan nemen naar je pasafspraak. Informeer daarnaast welke stijl of pasvorm je wederhelft bij je vindt passen. 

Hoe dan ook moet je vooral van deze dag genieten zonder al te veel zorgen. Wij staan alvast klaar om van je pasafspraak een magisch moment te maken. Vergeet zeker onze blogpost over de pasafspraak niet te lezen. Zo weet je precies hoe je jezelf moet voorbereiden om deze leuke dag. 

Contacteer ons

Maak een afspraak bij Cermo

Om de kwaliteit van onze service te garanderen werken wij enkel op afspraak. Zowel voor onze bruidscollectie als voor suitecollectie en galakleding kan je een afspraak maken via de kalender hieronder.

Koop je een trouwjurk? Dan krijg je van ons een cadeaubon van € 50 voor onze suitecollectie! 

Thursday Tip! Koop je je trouwjurk op een donderdag? Dan krijg je er gratis trouwschoenen ter waarde van € 150 bij!

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

 

Cermo Concept
Rodendijk 60
2980 Zoersel

Contacteer ons

Maak een afspraak

Om je op de best mogelijke manier te kunnen helpen, verwijzen we onze bruidjes vanaf maatje 46 graag door naar Cermo Curves. Een afspraak maken voor je bruidsjurk bij Cermo Curves? Dat kan hier

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

Cermo lookbook 2024

Op zoek naar inspiratie?

Ontdek het lookbook van Cermo, bruidskleding voor elke bride-to-be.