Blog

Hoe moet je je voorbereiden op de pasafspraak voor jouw trouwkleed?

De kans is groot dat jij al sinds je een klein meisje was, droomt over het moment waarop je trouwt. In die dromen was er altijd één ding dat centraal stond: de trouwjurk. Natuurlijk ook jouw toekomstige man of vrouw, maar die is in dit verhaal eventjes bijzaak. De hele beleving rond het zoeken, passen en kiezen van een trouwjurk is super mooi onderdeel van de bruiloft. De eerste pasafspraak is dan ook een magisch moment. Je ziet jezelf voor het eerst als bruid! Zo’n pasafspraak kan dus best wel wat druk met zich meebrengen. Wat kan je verwachten? Hoe moet je je voorbereiden? Wij geven je alvast wat tips! 

First things first: doe alvast wat inspiratie op

Pinterest, onze website, Youtube of Say Yes to the Dress: het maakt niet uit waar jij je inspiratie vandaan haalt, zolang je maar geïnspireerd bent. De pasafspraak verloopt heel wat soepeler als je vooraf al weet wat je zelf mooi vind, welke stijl je uit wilt gaan of welke merken je aanspreken. Dat betekent natuurlijk niet dat je al exact moet weten welke jurk je wilt passen, maar het geeft ons wel een goede indicatie van jouw droomjurk. Dat maakt het makkelijk om op zoek te gaan naar de trouwjurk die helemaal voor jou gemaakt is!

Zijn er meerdere stijlen en pasvormen waar je niet tussen kan kiezen? No worries. Tijdens een pasafspraak krijg je altijd advies op maat en krijg je de kans om verschillende modellen en stijlen te passen om goed aan te voelen wat nu echt bij je past. In tussentijd kan je ons lookbook inkijken of via onze quiz het bruidsmerk dat het beste bij je past vinden.

De timing: wanneer maak je een pasafspraak?

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk jouw trouwjurk vinden, we get it! Het is ook erg belangrijk om al vroeg in het proces op zoek te gaan. Er zijn bruiden die al twee jaar voor het huwelijk een trouwjurk uitkiezen. Natuurlijk hoef je niet zo vroeg te kiezen, maar het is wel belangrijk dat je rekening houdt met leveringstermijnen en eventuele aanpassingen aan jouw jurk. Het kan soms wel een half jaar duren voor jouw trouwjurk geleverd wordt. Daarom raden wij aan om ongeveer 1 jaar tot 10 maanden voor de trouwdatum voor de eerste keer langs te komen. Zo heb je voldoende tijd om de droomjurk te vinden en er zeker van te zijn dat ze ook op tijd klaar is voor jullie grote dag.

De entourage: wie neem je mee naar jouw pasafspraak?

Dat ene speciale moment waarop je de trouwjurk van je dromen vindt, dat wil je natuurlijk niet alleen beleven. Zo’n belangrijk moment is er eentje dat je met de belangrijkste personen in je leven voor altijd wilt herinneren. Wie dat precies zijn? Dat kies je natuurlijk helemaal zelf! Jouw mama of papa, zus of broer, een beste vriendin, een vriend… We kunnen je enkel aanraden om niet te veel mensen mee te nemen. Want hoe meer meningen, hoe moeilijker het is om te beslissen. Neem bovendien alleen mensen mee die weten hoe ze je moeten ondersteunen. Mensen die weten dat ze gerust hun mening mogen geven, maar dat wel doen met veel liefde.

Het budget: hoeveel wil je spenderen aan jouw bruidsjurk?

Inspiratie, dat heb je vast voldoende. De kans bestaat dat een paar van die jurken op je moodboard veel duurder zijn dan je eigenlijk had verwacht. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. We raden je sterk aan om vooraf een bepaald budget in gedachten te hebben. Dat helpt ons om binnen dat budget te blijven en je enkel trouwjurken te laten passen die daar rekening mee houden. Het is heel gevaarlijk om trouwjurken te passen die ver boven het budget liggen. Je zou maar eens verliefd moeten worden op die ene jurk. Geloof ons maar, dat voelt een beetje hetzelfde als liefdesverdriet.

Me-time: jezelf voorbereiden

Je hoort wel eens dat je geen make-up mag dragen, en dat je je vooral heel ‘comfortabel’ moet voelen. Ons advies? Maak je lekker op! Zorg er voor dat je er stralend uitziet en dat je zelfzeker naar je pasafspraak komt. Je haar in de plooi, een licht bruidsmake-upje en voila! Wanneer je een trouwjurk past wil je er ook echt uitzien als een bruid. Dat maakt het makkelijker om je voor te stellen hoe je eruit zal zien op jullie grote dag.En wat je best draagt? Jouw kleding voor die dag maakt eigenlijk niet zoveel uit, die heb je toch al snel uit wanneer je naar de paskamers gaat. Het ondergoed daarentegen, dat is wel belangrijk. Draag goed passend ondergoed dat niet goed zichtbaar is onder een trouwjurk en ook een neutrale kleur heeft (jouw huidskleur, in het beste geval). In onze showroom verkopen we ook bruidslingerie. Als je jouw trouwjurk hebt gekozen kun je dus meteen al een kijkje nemen in ons aanbod.

wedding makeup

Last but not least: feel good

Niet alleen jouw look, maar vooral je gevoel is super belangrijk. Daarom is de beste tip die we je kunnen geven: kom uitgerust en met veel enthousiasme. Vergeet alles om je heen en geniet van dit mooie moment. Dit doe je (waarschijnlijk) maar één keer in je leven. Je kan het dus maar beter volledig in je opnemen. Jij draagt binnenkort de trouwjurk van je dromen op de mooiste dag van je leven en dat kan niemand van je afpakken.

Advies op maat

Wij zijn er alvast om van jouw pasafspraak een magisch moment te maken. We wensen je dan ook puur genot op dit moment! En natuurlijk staan onze experten tijdens jouw pasafspraak klaar om je bij te staan met advies op maat. Vragen? Twijfels? Tranen? Wij vangen ze op! Samen gaan we op zoek naar jouw jurk. Tot snel!

Contacteer ons

Maak een afspraak bij Cermo

Om de kwaliteit van onze service te garanderen werken wij enkel op afspraak. Zowel voor onze bruidscollectie als voor suitecollectie en galakleding kan je een afspraak maken via de kalender hieronder.

Koop je een trouwjurk? Dan krijg je van ons een cadeaubon van € 50 voor onze suitecollectie! 

Thursday Tip! Koop je je trouwjurk op een donderdag? Dan krijg je er gratis trouwschoenen ter waarde van € 150 bij!

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

 

Cermo Concept
Rodendijk 60
2980 Zoersel

Contacteer ons

Maak een afspraak

Om je op de best mogelijke manier te kunnen helpen, verwijzen we onze bruidjes vanaf maatje 46 graag door naar Cermo Curves. Een afspraak maken voor je bruidsjurk bij Cermo Curves? Dat kan hier

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

Cermo lookbook 2024

Op zoek naar inspiratie?

Ontdek het lookbook van Cermo, bruidskleding voor elke bride-to-be.