Blog

Hoeveel kost een trouwjurk?

Je droomt er waarschijnlijk al je hele leven van: het moment waarop je trouwt. In die dromen was er altijd één ding dat centraal stond en dat was natuurlijk de trouwjurk. Het leukste aan het organiseren van een bruiloft is misschien wel het zoeken van de perfecte trouwjurk. Maar iedereen is anders, dus elke bruid heeft ook andere eisen, wensen en budgetten. In deze blogpost geven we je graag meer inzicht in de kostprijs van een trouwjurk en de andere bijkomende kosten. Op die manier weet je precies wat je kan verwachten!

Wat is de prijs van een trouwjurk?

De prijs van een trouwjurk is afhankelijk van een aantal zaken, zoals:

 • de gekozen stofkwaliteit,
 • het merk van de jurk,
 • de details in bloemen of kant,

Dat alles gaat mee de prijs van je trouwkleed bepalen, maar gemiddeld ligt dit tussen de 1.500 euro à 2.000 euro. Bij Cermo Concept starten de bruidsjurken aan 1.200 euro. Natuurlijk hangt er veel af van de keuze die je maakt. In onze bruidsboetiek kan je verschillende merken terugvinden in verschillende prijsklassen.

Tips and tricks om binnen je budget te blijven

Heb je Pinterest al volledig bekeken en weet je perfect wat je zoekt? Ideaal, dan kan je er meteen aan beginnen! Twijfel je nog welke stijl het beste bij je past? Geen probleem, wij helpen je graag met je zoektocht. Onze stylistes zullen je eerst enkele vragen stellen om zo samen de trouwjurk van je dromen te vinden. Een van die vragen is hoeveel budget je hebt voorzien. Het is heel belangrijk om hier op voorhand goed over na te denken. Het heeft geen zin om trouwjurken buiten jouw budget te passen. Je zou maar eens verliefd worden op die ene jurk en met een gebroken hart achter blijven door de prijs ervan.

Het budget

Het budget is voor iedereen anders, maar hoe bepaal je dat nu net? Leg eerst het volledige budget vast dat je wilt uitgeven aan de bruiloft en aan je trouwjurk. Gemiddeld wordt er 10 tot 15% van het totale budget besteed aan trouwkledij. Daar horen de accessoires en de outfit van jouw partner ook bij.

Wil je toch iets meer budget voorzien? Ga dan creatief om met je geld. Hieronder geven we je alvast enkele ideeën:

 • Verzend je uitnodigingen digitaal. De drukkosten die je uitspaart, kan je extra uitgeven aan die ene bruidsjurk die je al zo lang in je hoofd hebt. 
 • Vrijdag, zaterdag en zondag zijn de populairste trouwdagen. Wist je dat het in sommige gemeenten goedkoper is om te trouwen op weekdagen? Zo maak je weer extra budget vrij. 
 • Bespaar op de decoratie door het zelf te maken. Haal dat Pinterest bord maar boven en steek de handen uit de mouwen. Ben je zelf niet zo creatief? Vraag dan één van je creatieve vriendinnen om hulp. Zij barst vast en zeker van de creatieve ideeën.

Prijs trouwjurk

Hoe zit het bij Cermo?

Zoals vermeld starten de bruidsjurken bij Cermo Concept aan 1.200 euro. Natuurlijk hangt er veel af van de keuze die je maakt, zoals het merk en de prijsklasse. Heb je de trouwjurk gevonden die je zocht? We leggen je graag het proces uit:

 1. Op het einde van de pasafspraak meten onze stylistes je maten op, zodat de jurk op maat gemaakt kan worden.
 2. Wanneer we de trouwjurk terug binnen krijgen, kan je jouw droomjurk opnieuw komen passen. Dan kijken onze gespecialiseerde stylistes welke retouches voor jou nog nodig zijn. 
 3. Wij werken met een standaard retouchepakket, indien er toch modelwijzigingen moeten gebeuren, dan bespreken we vooraf de meerprijs. Voor een decolleté die wat hoger moet sluiten, betaal je bijvoorbeeld minder dan het toevoegen van mouwen.

 

De prijs van je trouwjurk is dus bij iedereen anders, want deze hangt af van je persoonlijke keuzes.

Welke accessoires heb ik nodig? 

Trouwjurk, check! Nu nog de accessoires om je outfit tot in detail af te werken. Bij Cermo Concept bieden we alle extraatjes aan die perfect bij jouw trouwjurk passen. Of je nu op zoek bent naar juwelen, haarsieraden, schoenen, sluiers of lingerie. Wij hebben alles wat je zoekt.  Hou je het graag sober of ga je all the way? Je kiest volledig zelf welke accessoires je toevoegt en voor welk budget!

Checklist

Omdat er zoveel elementen zijn die je nodig kan hebben, geven we je nog een handige lijst mee om er zeker van te zijn dat je geen enkel detail vergeet. Zo ben je er zeker van dat je straalt op jouw speciale dag!

 • De bruidsjurk 
 • Schoenen voor tijdens de ceremonie 
 • Comfortabele dansschoenen voor op het trouwfeest 
 • Bijpassende lingerie 
 • Haarsieraden
 • Sieraden (ketting, armband, oorbellen en de trouwring natuurlijk!) 
 • Sluier

Dat zijn de basics voor elke bride to be!

Trouwen zonder zorgen

Wil je er zeker van zijn dat je geen enkele stap vergeet? Download hier de Cermo Concept Checklist voor een vlekkeloze organisatie van jullie grote dag. Print deze checklist uit en vink de taken af, succes verzekerd!

Ready to say ‘yes’ to the dress?

Contacteer ons

Maak een afspraak bij Cermo

Om de kwaliteit van onze service te garanderen werken wij enkel op afspraak. Zowel voor onze bruidscollectie als voor suitecollectie en galakleding kan je een afspraak maken via de kalender hieronder.

Thursday Tip! Koop je je trouwjurk op een donderdag? Dan krijg je er gratis trouwschoenen ter waarde van € 150 bij!

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

 

Cermo Concept
Rodendijk 60
2980 Zoersel

Contacteer ons

Maak een afspraak

Om je op de best mogelijke manier te kunnen helpen, verwijzen we onze bruidjes vanaf maatje 46 graag door naar Cermo Curves. Een afspraak maken voor je bruidsjurk bij Cermo Curves? Dat kan hier

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

Cermo lookbook 2024

Op zoek naar inspiratie?

Ontdek het lookbook van Cermo, bruidskleding voor elke bride-to-be.