Blog

Hoeveel kost een trouwjurk?

De kans is groot dat jij al sinds je een klein meisje was, droomt over het moment waarop je trouwt. In die dromen was er altijd één ding dat centraal stond: de trouwjurk. Natuurlijk ook jouw toekomstige Het leukste aan het organiseren van een bruiloft is misschien wel het zoeken van de perfecte trouwjurk. Elke bruid heeft andere eisen, wensen en budgetten. In deze blogpost krijg je meer inzicht in de prijs van een bruidsjurk en andere bijkomende kosten. Op die manier weet je precies wat te verwachten.

Tips and tricks om binnen je budget te blijven

Heb je Pinterest al volledig bekeken en weet je perfect wat je zoekt? Ideaal, dan kan je er meteen aan beginnen! Twijfel je nog welke stijl het beste bij je past? Geen probleem, wij helpen je graag met je zoektocht. Onze stylistes zullen je eerst enkele vragen stellen om zo samen de trouwjurk van je dromen te vinden. Een van die vragen is het budget dat je hebt voorzien. Het is heel belangrijk om hier op voorhand goed over na te denken. Het heeft geen zin om trouwjurken buiten jouw budget te passen. Je zou maar eens verliefd worden op die ene jurk en met een gebroken hart achter blijven.

Het budget is voor iedereen anders, maar hoe bepaal je dat nu net? Leg eerst het volledige budget vast dat je wilt uitgeven aan de bruiloft. Gemiddeld wordt er 10 tot 15% van het totale budget besteed aan trouwkledij. Daar horen de accessoires en de outfit van jouw partner ook bij.

Wil je toch iets meer budget voorzien? Ga dan creatief om met je geld. Hieronder geven we je alvast enkele ideeën:

 • Verzend je uitnodigingen digitaal. De drukkosten die je uitspaart, kan je extra uitgeven aan die ene bruidsjurk die je al zo lang in je hoofd hebt. 
 • Vrijdag, zaterdag en zondag zijn de populairste trouwdagen. Wist je dat het in sommige gemeenten goedkoper is om te trouwen op weekdagen? Zo maak je weer extra budget vrij. 
 • Bespaar op de decoratie door het zelf te maken. Haal dat Pinterest bord maar boven en steek de handen uit de mouwen. Ben je zelf niet zo creatief? Vraag dan één van je creatieve vriendinnen om hulp. Zij barst vast en zeker van de creatieve ideeën.

DIY trouwdecoratie

Hoe zit het bij Cermo?

Bij Cermo Concept starten de bruidsjurken aan € 1200. Natuurlijk hangt er veel af van de keuze die je maakt. In onze bruidsboetiek kan je verschillende merken terugvinden in verschillende prijsklassen. Heb je de trouwjurk gevonden die je zocht? We leggen je graag het proces uit:

 1. Op het einde van de pasafspraak meten onze stylistes je maten zodat de jurk op maat gemaakt kan worden.
 2. Wanneer we de trouwjurk terug binnen krijgen, kan je jouw droomjurk opnieuw komen passen. Dan kijken onze gespecialiseerde stylistes welke retouches voor jou nodig zijn. 
 3. Wij werken met een standaard retouchepakket, indien er toch modelwijzigingen moeten gebeuren, dan bespreken we van tevoren de meerprijs.  Voor een décolleté die wat hoger moet sluiten, betaal je bijvoorbeeld minder dan het toevoegen van mouwen.

Welke accessoires heb ik nodig? 

Trouwjurk, check! Nu nog de accessoires om je outfit tot in detail af te werken. Bij Cermo Concept bieden we alle extraatjes aan die perfect bij jouw trouwjurk passen. Of je nu op zoek bent naar juwelen, haarsieraden, schoenen, sluiers of lingerie. Wij hebben alles wat je zoekt.  Hou je het graag sober of ga je all the way? Je kiest volledig zelf welke accessoires je toevoegt!

Checklist

Omdat er zoveel elementen zijn die je nodig kan hebben, geven we je nog een handige lijst mee om er zeker van te zijn dat je geen enkel detail vergeet. Zo ben je er zeker van dat je straalt op jouw speciale dag!

 • De bruidsjurk 
 • Schoenen voor tijdens de ceremonie 
 • Comfortabele dansschoenen voor op het trouwfeest 
 • Bijpassende lingerie 
 • Haarsieraden 
 • Sieraden (ketting, armband, oorbellen en de trouwring natuurlijk!) 
 • Sluier

Wil je er zeker van zijn dat je geen enkele stap vergeet? Download hier de Cermo Concept Checklist voor een vlekkeloze organisatie van jullie grote dag. Print deze checklist uit en vink de taken af, succes verzekerd!

Meest recente blogs

Trouwjurk kopen: Wie neem je mee naar je pasafspraak?

Cermo pasafspraak: klant kijkt tussen de trouwjurken.

Hoe moet je je voorbereiden op de pasafspraak voor jouw trouwkleed?

Trouwtrends van 2022

Laat je inspireren door deze 8 trouwtrends van 2022

Contacteer ons

Maak een afspraak bij Cermo

Om je op de best mogelijke manier te kunnen helpen, verwijzen we onze bruidjes vanaf maatje 46 graag door naar Cermo Curves. Een afspraak maken voor je bruidsjurk bij Cermo Curves? Dat kan hier

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

Contacteer ons

Maak een afspraak

Om je op de best mogelijke manier te kunnen helpen, verwijzen we onze bruidjes vanaf maatje 46 graag door naar Cermo Curves. Een afspraak maken voor je bruidsjurk bij Cermo Curves? Dat kan hier

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

Cermo

Op zoek naar inspiratie?

Ontdek het lookbook van Cermo, bruidskleding voor elke bride-to-be.