Blog

Een trouwjurk kopen: dit is het proces van pasafspraak tot afhaalmoment!

Je gaat binnenkort voor het eerst trouwen en loopt nog wat verloren in het hele proces. Je hebt ongetwijfeld al een hele waslijst aan dingen die je nog in orde moet maken voor jullie grote dag. Wij zijn er om bij een van die taken te helpen: het kiezen van je trouwjurk. Daarom doorlopen we het hele proces van pasafspraak tot afhaalmoment, zodat jij een goed beeld hebt van wat je kan verwachten. 

Inspiratie

Een trouwjurk, die koop je normaal gezien maar één keer. Op één van de mooiste dagen van je leven wil je er stralend uitzien. Je outfit kiezen is daarom ook geen makkelijke keuze. Het proces vóór het kopen van je trouwjurk is daarom enorm belangrijk: inspiratie opdoen! Ga eens op zoek naar verschillende merken, silhouetten en stijlen en ontdek welk type jurk of jumpsuit je het meest aanspreekt. Op Pinterest vind je bijvoorbeeld ontzettend veel inspiratie. Alles kan en alles mag! Om een duidelijk beeld te krijgen van wat je net wilt, begin je best 12 maanden op voorhand te zoeken. Vroeger mag natuurlijk ook! 

Uiteraard zijn er steeds stijlen en pasvormen die beter bij je passen dan sommige anderen. Het is dus even zoeken om je weg te vinden in de wereld van de bruidsmode. Gelukkig hebben wij al heel wat tips verzameld voor jou en weten wij heel goed welke stijl het best past bij jouw figuur. Heb je onze trouwjurk quiz al geprobeerd? Een goede manier om er achter te komen welke stijl en silhouet het beste bij je past. Heb je voldoende inspiratie opgedaan en voel je je klaar om echt aan de slag te gaan? Dan is het tijd voor de volgende stap!

Pasafspraak

Nu is het tijd voor het echte werk. Tijdens een pasafspraak bij je favoriete bruidsboetiek krijg je de kans om al je favoriete merken in levenden lijve te zien, te voelen én uiteraard te passen. Het spreekt voor zich dat het niet zomaar mogelijk is om snel even een bruidszaak binnen te stappen om wat te shoppen. Je maakt best 9 tot 11 maanden voor je trouw een pasafspraak zodat de experts van de zaak je kunnen helpen tijdens het pasmoment.

Zo zullen ze je eerst een paar vragen stellen: Welke stijl vind je mooi? Welke merken spreken je het meest aan? Heb je al ooit een trouwjurk gepast? Check, inspiratie-fase! Samen met jou gaan ze op zoek naar de best mogelijk opties. Zij weten welke jurken allemaal in hun collectie zitten en kunnen zo dus snel een mooie selectie voor je maken. Dat vereenvoudigt en versnelt het proces.

Bovendien helpen ze je ook tijdens het passen zelf. Sommige jurken krijg je makkelijk in je eentje aan, maar bij anderen kun je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Big, poofy princess gown, iemand? Daarnaast geven ze je natuurlijk ook de nodige tips en tricks en helpen ze je bij het beslissingsproces. Vooral als de trouwjurk niet helemaal als gegoten zit is het soms moeilijk om je je voor te stellen hoe je er op je grote dag zal uitzien. De experts helpen je een beeld te schetsen en kunnen je alvast een stukje vooruit helpen met de nodige accessoires en schoenen.

Cermo pasafspraak: klant kijkt tussen de trouwjurken.

Het grote moment: ‘ja!’

Heb je je droomjurk gevonden? Dan is het tijd voor het grote moment: ‘ja’ zeggen! Misschien gebeurt dat al op je eerste pasafspraak, of misschien heb je hier wel iets meer tijd voor nodig. Sommige bruiden vinden meteen wat ze zoeken en kunnen ook snel beslissen. Andere bruiden komen graag nog een keertje terug voor een tweede pasafspraak. Als je een beetje tijd nodig hebt om te beslissen of je echt wilt trouwen in die ene jurk, dan is het aangeraden om die tijd ook even voor jezelf te nemen. Overhaaste beslissingen zijn meestal niet de beste beslissingen. Neem dus gerust je tijd en zeg liever volmondig ‘ja’.

Bestellen van je jurk

Officieel gekozen? Proficiat! Nu is het tijd om je trouwjurk te bestellen. Je krijgt namelijk niet zomaar de trouwjurk mee die je net gepast hebt. Op het einde van je pasafspraak worden je maten opgenomen zodat deze kunnen worden meegegeven aan de leverancier. Je jurk wordt dus eigenlijk helemaal op maat gemaakt. En dat is meteen de reden waarom het zo belangrijk is dat je tijdig je pasafspraak inplant. Afhankelijk van waar je de trouwjurk bestelt en van welke designer het komt, kan het zo’n 6 tot 9 maanden duren voor de trouwjurk eindelijk in je bezit is. Spannend afwachten!

Veel bruiden willen graag nog een paar kilootjes kwijt voor hun grote dag. Dat is altijd een risico, omdat je een trouwjurk natuurlijk lang vooraf besteld. Het is dus aangewezen om een duidelijk en haalbaar plan te hebben, zodat je jurk ook echt past. Natuurlijk is ook dit iets waar onze experts je heel graag bij helpen.

Fitting

Vanaf het moment dat jij je droomjurk hebt gevonden, leggen we een afspraak vast voor de eerste echte pasafspraak met je jurk en tegelijk ook de fitting. Tijdens deze afspraak krijg je je trouwjurk te zien. Meer nog, je kan eindelijk je trouwjurk passen. Dat is echt een mooi moment. Het is belangrijk dat je je goed voelt voor deze afspraak. Ga eventueel naar de kapper voor een proefkapsel, doe je trouwjuwelen al aan. Het ideale moment om het volledige plaatje te zien. Er wordt bovendien meteen gekeken of er eventueel nog retouches nodig zijn. Breng dus ook zeker je trouwschoenen mee! Als de jurk nog wat korter gemaakt moet worden kan dat nu ook al bepaald worden.

Retouches

Heb je de ideale jurk gevonden, maar wil je graag nog wat aanpassingen doen om er echt jouw droomjurk van te maken? Dat kan! Wij hebben een eigen atelier waar we aanpassingen voor je kunnen doen. Wil je dus een langere of kortere mouw? Een rug of décolleté die wat hoger sluit? Bespreek het dan zeker met de styliste in de winkel, en zij zal je laten weten wat mogelijk is.

Ook na de eerste retouches aan je jurk, kunnen er nog aanpassingen gedaan worden. Past je trouwjurk bijvoorbeeld toch niet exact zoals je had verwacht? Geen reden om te panikeren! Onze gespecialiseerde retouche-afdeling kan je jurk nog lichtjes aanpassen zodat deze perfect past op je grote dag!

Cermo pasafspraak: retouches trouwkleed

Ophalen

Maximum twee weken voor je huwelijk ga je nog een laatste keer langs bij de plek waar je je trouwjurk hebt gekocht, voor een laatste pasbeurt. Nu is je trouwjurk echt helemaal klaar voor je grote dag. Nog een laatste keer passen, bewonderen en dan is het tijd om hem in een beschermende hoes mee naar huis te nemen. Vanaf dat moment is het nog héél eventjes wachten op jullie grote moment. Tijd om te genieten!

Ben jij klaar voor het proces? Wij helpen je heel graag verder in de zoektocht naar je droomjurk, van A tot Z. Maak snel je pasafspraak in onze showroom. Wij kunnen niet wachten je te ontmoeten!

Tijdlijn: wanneer start je zoektocht voor een trouwjurk?

Contacteer ons

Maak een afspraak bij Cermo

Om de kwaliteit van onze service te garanderen werken wij enkel op afspraak. Zowel voor onze bruidscollectie als voor suitecollectie en galakleding kan je een afspraak maken via de kalender hieronder.

Thursday Tip! Koop je je trouwjurk op een donderdag? Dan krijg je er gratis trouwschoenen ter waarde van € 150 bij!

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

 

Cermo Concept
Rodendijk 60
2980 Zoersel

Contacteer ons

Maak een afspraak

Om je op de best mogelijke manier te kunnen helpen, verwijzen we onze bruidjes vanaf maatje 46 graag door naar Cermo Curves. Een afspraak maken voor je bruidsjurk bij Cermo Curves? Dat kan hier

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

Cermo lookbook 2024

Op zoek naar inspiratie?

Ontdek het lookbook van Cermo, bruidskleding voor elke bride-to-be.