Blog

Destination wedding gepland? Zo vervoer je je trouwjurk naar het buitenland. 

Heerlijk, zo’n destination wedding. Eigenlijk is het de mooiste vakantie die je ooit zult beleven, met de belangrijkste personen in je leven om je heen, allemaal samen om de liefde te vieren. En dat ook nog eens op een idyllische locatie. Wij zijn al aan het wegdromen. Jij vast en zeker ook! Maar een trouwfeest in een ander land komt natuurlijk wel met de nodige voorbereiding. Administratief maar ook praktisch. Het vervoeren van je trouwjurk, bijvoorbeeld. Wij vertellen je hoe je je trouwjurk veilig kan meenemen en uitpakken. 

Dans jij binnenkort met je voeten in het zand in een speelse beach wedding dress? Of koos je voor het prachtige landschap van een wijngaard, romantiek op-en-top? Het maakt niet uit wat je bestemming is, je perfecte trouwjurk veilig daar krijgen is echt een must. Daarover kun je je al wel eens zorgen maken. En zelfs als je niet officieel trouwt in het buitenland, maar je gewoon wilt genieten van de mooiste foto’s op een droomlocatie moet je die trouwjurk daar zien te krijgen. De slimste optie lijkt om zelf met de auto te rijden. Dat kan! Maar ook op een vliegtuig is het best mogelijk om je jurk mee te nemen. 

Met de auto naar je droombestemming

Kruip je zelf achter het stuur? Dan is het eigenlijk redelijk eenvoudig: je hangt je trouwjurk in de gepaste hoes op aan het handvat boven de deur op de achterbank van je auto. Zo kun je je trouwjurk netjes neerleggen, eventueel zelfs over andere koffers heen. Zorg ervoor dat je jurk mooi plat ligt en zeker nergens tussenin vast komt te zitten. Leg er zeker ook niets bovenop. Zo vermijd je kreuken!

Vliegen naar je trouwfeest

Moet je over water, of is je bestemming gewoon té ver om op vier wielen te doen? Dan moet je het vliegtuig wel op. Het allereerste dat je dan moet doen? Even bellen met je vliegtuigmaatschappij. Dit is niet hun eerste rodeo, waardoor ze vast een aantal opties voor je klaar hebben. 

Een speciale trouwjurk-kast

Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben in hun vliegtuigen een kast, speciaal voor zaken zoals een trouwjurk of een kostuum. Je kan je trouwjurk dan meenemen als handbagage en tijdens de boarding deze afleveren aan de medewerkers om in de kast te hangen. Zorg er wel voor dat je je trouwjurk in een gepaste, liefst waterafstotende kledingzak opbergt die je ook makkelijk herkent. Jouw jurk is namelijk misschien niet de enige die op weg is naar een droombestemming. 

Perfect opgevouwen in je koffer

Je kan je jurk (althans, de meeste jurken toch) ook in een koffer steken, maar dan moet je dat wel héél voorzichtig doen. Je kan ons om hulp vragen om je trouwjurk op de juiste manier op te vouwen tot een kleiner pakketje dat in je handbagage past. Pak hem wel op het laatste moment pas in, zodat je jurk niet te lang in het koffertje moet blijven zitten. 

Als passagier mee op het vliegtuig

Wil je écht écht geen risico nemen? Dan kun je je trouwjurk meenemen als passagier. Boek een extra ticket voor je jurk, zodat je deze de hele vlucht gewoon op een eigen stoel kan zetten. Zorg er dan zeker wel voor dat die stoel geboekt wordt naast jouw plek! 

Aangekomen? Uitpakken!

Eindelijk op je droombestemming gearriveerd? Dan kun je je trouwjurk best zo snel mogelijk terug uitpakken. Haal je jurk uit het koffer en/of kledingzak en hang ‘m op, liefst zo hoog mogelijk, zodat de onderkant de grond niet raakt. Bel ook vooraf even naar je hotel om een stoomapparaat te huren, zodat je eventuele kreuken uit je jurk kan stomen. Heb je heel lichte kreukels? Die kun je er ook uitstomen door van je hotelkamer een stoombad te maken: alle ramen dicht, airconditioning uit, douche op de heetste temperatuur en stomen maar!

Tijd om naar huis te gaan

En wanneer je weer naar huis vertrekt wil je je trouwjurk natuurlijk ook liefst veilig en wel terug meenemen. Doe het op dezelfde manier als op de heenreis, of stuur ‘m op zodat hij later veilig bij je aankomt. Je kan je trouwjurk nu ook makkelijker in een koffer steken, omdat de kreuken niet meer zó belangrijk zijn. Bovendien is het makkelijker om je trouwjurk thuis opnieuw in topconditie te krijgen, dan op hotel. 

Ben jij al klaar voor jouw destination wedding? Of zoek je nog een trouwjurk? Wij helpen je graag met je zoektocht naar de perfecte trouwjurk voor jouw droombestemming.

Maak nu een pasafspraak en vind je perfecte jurk.

Contacteer ons

Maak een afspraak bij Cermo

Om de kwaliteit van onze service te garanderen werken wij enkel op afspraak. Zowel voor onze bruidscollectie als voor suitecollectie en galakleding kan je een afspraak maken via de kalender hieronder.

Thursday Tip! Koop je je trouwjurk op een donderdag? Dan krijg je er gratis trouwschoenen ter waarde van € 150 bij!

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

 

Cermo Concept
Rodendijk 60
2980 Zoersel

Contacteer ons

Maak een afspraak

Om je op de best mogelijke manier te kunnen helpen, verwijzen we onze bruidjes vanaf maatje 46 graag door naar Cermo Curves. Een afspraak maken voor je bruidsjurk bij Cermo Curves? Dat kan hier

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

Cermo lookbook 2024

Op zoek naar inspiratie?

Ontdek het lookbook van Cermo, bruidskleding voor elke bride-to-be.