Blog

De 5 mooiste en onvergetelijke huwelijksaanzoeken

Wil jij iemand ten huwelijk vragen, maar kan je nog wat inspiratie en tips gebruiken? Het is een belangrijk en bijzonder moment dat jullie beiden niet snel zullen vergeten. Wil je het in een romantische en intieme setting vragen of misschien wel big and bold? In deze blog delen we enkele tips die je kunnen inspireren voor één van de mooiste momenten van jullie leven.

Header Cermo nieuwsbrief

Wat betekent een huwelijksaanzoek?

‘Wil je met me trouwen?’ is een symbolische stap in de richting van een levenslange verbintenis. Het is hét moment waarop je officieel vraagt om de hand van je geliefde. Een huwelijksaanzoek staat voor liefde, toewijding en de bereidheid om samen iedere uitdaging van het leven, groot of klein, aan te gaan.

Hoe doe je een aanzoek?

Een huwelijksaanzoek kan op veel verschillende manieren gebeuren. Het is vooral afhankelijk van jullie persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen willen graag een klein, intiem aanzoek thuis, terwijl anderen heel graag in het openbaar het aanzoek willen doen.

Ben je op zoek naar mooie ideeën waar je de belangrijke vraag kan stellen? Dan kunnen de volgende aanzoeken je misschien wel inspireren:

 • Tijdens ‘jullie’ speciale momentje
  Is samen ‘s ochtends wakker worden met een heerlijke kop koffie jullie dingetje? Dan kan je een speciale boodschap verstoppen onderaan op de bodem van de koffietas. Wanneer de koffie op is, zal de boodschap tevoorschijn komen, als een echte verrassing.

 • Cheese!
  Ga naar jullie favoriete plek of een andere mooie plek waar je graag de belangrijke vraag wilt stellen. Vraag aan iemand om een foto te maken of zet ergens een camera neer. Poseer voor enkele foto’s en laat dan je partner met de rug naar jou staan. Neem snel je positie in en haal de ring tevoorschijn. Wanneer je partner zich omdraait, zal het magische moment ook meteen op camera worden vastgelegd.

  Wil je een originele twist geven aan dit idee waarbij je zelfs je familie of vrienden kunt betrekken? Neem een leuke groepsfoto, waarbij iedereen een woordje op papier of op een t-shirt toont. Zorg ervoor dat de persoon die ten huwelijk gevraagd gaat worden, de boodschap ‘Wil je met me trouwen?’ niet kan zien. Nadien kun je de foto laten printen of zelfs meteen laten zien. De verrassing zal enorm zijn, waarbij je het leuke moment kon delen met je familie of vrienden. Het is een geweldige manier om je geliefde op een onverwachte en leuke manier te verrassen!

 • Op reis
  Droomt je partner van een specifieke reis of zijn jullie beiden échte avonturiers? Dan is een huwelijksaanzoek op een prachtige locatie een mooi idee. Denk aan een bergtop met een uniek uitzicht, een prachtig strand of een uniek plekje in een bos … 

  Zijn jullie echte adrenaline junkies? Dan kan je de vraag zelfs stellen tijdens het duiken, bungee jumpen, een ballonvaart of al skydivend. Van een aanzoek gesproken!

 • Tijdens een concert
  Is je loved one een muziekliefhebber? Dan is een huwelijksaanzoek tijdens een optreden een mooie herinnering die jullie nooit zullen vergeten.

 • Wil je het graag creatief aanpakken?
  Zijn jullie echte escape room lovers? Laat je geliefde met het laatste raadsel leiden naar de ring. Of zijn jullie beiden puzzelaars? Je partner kan de geheime boodschap ontdekken nadat de puzzel compleet is. Het is ook een leuk aandenken achteraf!

  Wil je echt een indruk nalaten en is je toekomstige een boekenworm? Dan kan je een boek zelf schrijven of laten schrijven over jullie liefdesleven. Wanneer het boek bijna afgelopen is, zal je partner ontdekken dat het verhaal door jou geschreven is en dat ze ten huwelijk gevraagd wordt.

Stiekeme fotograaf

Wil je dit mooie moment graag voor altijd willen vastleggen? Dan kan je de hulp inschakelen van een stiekeme fotograaf. Jouw partner zal niets door hebben en je hebt de échte eerste reactie van je partner op foto staan, dat is pas goud waard!

Wees voorbereid

Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt, bij de hand hebt. Of het nu de ring is, een fles van jullie favoriete wijn of champagne. Een goed voorbereid aanzoek laat zien dat je er echt over hebt nagedacht.

Ongeacht de manier waarop je het aanzoek doet, onthoud dat het belangrijkste is dat het aanzoek bij jullie past als koppel. Het zal een moment zijn dat jullie beiden zullen koesteren en voor altijd zullen onthouden. Laat je inspireren door deze ideeën en maak van je aanzoek één van de mooiste momenten van jullie leven!

Ben jij al op zoek naar de perfecte trouwjurk? Laat je inspireren door onze verschillende stijlen, materialen en collecties.
Maak nu een pasafspraak en laat onze bruidsstylisten de toekomstige bruid helpen bij het vinden van jouw droomjurk.

Contacteer ons

Maak een afspraak bij Cermo

Om de kwaliteit van onze service te garanderen werken wij enkel op afspraak. Zowel voor onze bruidscollectie als voor suitecollectie en galakleding kan je een afspraak maken via de kalender hieronder.

Thursday Tip! Koop je je trouwjurk op een donderdag? Dan krijg je er gratis trouwschoenen ter waarde van € 150 bij!

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

 

Cermo Concept
Rodendijk 60
2980 Zoersel

Contacteer ons

Maak een afspraak

Om je op de best mogelijke manier te kunnen helpen, verwijzen we onze bruidjes vanaf maatje 46 graag door naar Cermo Curves. Een afspraak maken voor je bruidsjurk bij Cermo Curves? Dat kan hier

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

Cermo lookbook 2024

Op zoek naar inspiratie?

Ontdek het lookbook van Cermo, bruidskleding voor elke bride-to-be.