Blog

De beste dagplanning van jouw trouwdag: 5 voorbeelden

Ben jij pas verloofd? Dan ben je vast al volop aan het fantaseren over jouw perfecte trouwdag. Een sprookjesachtig thema, de mooiste trouwlocatie en de meest waanzinnige trouwjurk. Heerlijk! Maar hoe deel je nu de dag van je dromen praktisch in? Dat is een vaak voorkomende vraag bij veel bruiden. De kans is groot dat je het graag lekker traditioneel houdt. First looks, taart aansnijden, een liefdevolle ceremonie. 

Maar de kans is even groot dat je het liever wat anders aanpakt: klein en gezellig, groots en feestelijk of lekker chill. Wij geven je vijf voorbeelden van totaal verschillende dagplanningen, zodat jij met voldoende inspiratie aan de slag kan voor je eigen trouwfeest. 

1. Een traditionele dagplanning voor je trouwfeest

Veel bruidsparen kiezen nog steeds voor een traditionele trouwdag. En daar is natuurlijk een goede reden voor. Het is efficiënt, praktisch en gewoon aangenaam voor het trouwkoppel én de gasten. Je weet altijd wat je kan verwachten! Met een traditionele dagplanning is het bovendien gemakkelijk om je gasten op te delen in dag- en avondgasten. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe zo’n dagplanning er mogelijk uit kan zien. 

Ochtend: klaarmaken en first looks

08:00 : Bruid en bruidegom maken zich klaar (meestal apart) 

10:00 : Het mooie moment van de first looks

10:30 : Eerste fotoshoot (en eventueel video-opnames)

11:30 : De officiële trouw voor de wet 

12:00 : Lunch met een beperkte groep mensen

Middag: samen de liefde vieren

13:00 : Opfrismoment en aansluitend de ontvangst van de eerste gasten

13:30 : De zelf samengestelde ceremonie

16:00 : Een gezellige receptie met hapjes en drankjes

Avond: alle remmen los

18:00 : Start van het diner

20:00 : Ontvangst van de gasten voor het avondfeest en aansluitend het feest

21:00 : De openingsdans 

… tot in de vroege uurtjes!

Wedding

Te saai? Te gewoon? Niets voor jou? Gelukkig hoeft het tegenwoordig allemaal niet meer zo traditioneel te zijn. Je kan met een gerust hart kiezen voor een ander soort feest en een compleet andere dagindeling. We geven je een aantal voorbeelden.

2. Trouwfeest verspreid over 2 dagen

Waarom zou je de mooiste dag van je leven maar één keer willen beleven? Je kan er ook voor kiezen om je trouwfeest twee dagen te laten duren. Wees uniek en laat je gasten dubbel genieten. 

Dag 1: Wettelijk trouwen

 • Klaarmaken en samen naar de wettelijke trouwceremonie
 • Met je gasten (een kleine groep): tapas, wijn- en kaas, brunch, of een gezellig diner: wat jij wilt! 
 • Samen nog eens de volgende dag overlopen

Dag 2: Liefde en feest!

 • De ‘first look’ in je trouwkledij
 • Een zelf samengestelde ceremonie en aansluitende receptie 
 • Feestelijk diner
 • Het avondfeest met veel gelach, gedans, en herinneringen!

3. Uitgebreid diner

Een uitgebreid diner kan een geweldige manier zijn om je speciale dag te vieren. In plaats van een uitbundig feest met veel gasten, kun je ervoor kiezen om je te richten op een intieme setting met alleen de mensen die het meest belangrijk voor je zijn. Geniet van een heerlijk diner, praat bij en maak mooie herinneringen. Een uitgebreid diner biedt de perfecte gelegenheid om de liefde te vieren op een rustige en stijlvolle manier. 

4. Ochtend Bruiloft

Wil je liever genieten van je bijzondere dag met een kleine groep? Maak je ‘s morgens gezellig  samen klaar. Vertrek ook samen naar de locatie en geniet van de ochtendstond. Je kan ervoor kiezen om de fotograaf al van ‘s ochtends te laten komen. Op deze manier kunnen jullie vastgelegd worden terwijl jullie uitkijken naar deze prachtige en liefdevolle dag, voordat het daadwerkelijk begint.

Een ochtend bruiloft is een perfect alternatief voor lovebirds die niet zo’n fan zijn van wilde feestjes, maar gewoon willen genieten van elkaar. Een ochtendprogramma biedt ruim de tijd voor een fotoshoot, ceremonie en zelfs een high tea! 

Bonus: je bespaart heel wat geld op het diner en de afterparty, waardoor je meer budget overhoudt voor een mooie huwelijksreis.

Hoe verloopt dé perfecte ochtend?

 • ‘s Morgens een ‘first look’ van jullie als koppel bij jullie familie en getuigen 
 • Meteen door naar de plek waar jullie wettelijk zullen trouwen 
 • Aansluitend een uitgebreide lunch of high tea met een beperkte groep 
 • Moment en mogelijkheden voorzien om speeches te geven 
 • Moment voor foto’s en video-opnames

5. Mini trouwfestival

Wil je alles erop en eraan, maar dan lekker chill? Als één of twee dagen niet voldoende zijn om de liefde tussen jou en je partner te vieren, kies dan voor een trouwfestival. Vier je trouw op drie dagen met live muziek en een losse sfeer. Zo krijg jij onvergetelijke herinneringen aan je bijzondere dag. 

Het is de perfecte keuze als je op zoek bent naar een unieke en originele trouwervaring. Het meerdaagse evenement biedt een perfecte mix van feesten, romantiek en gezelligheid. Zo kunnen jullie zonder enige haast kiezen voor elkaar.

Dag 1: Pre-party

Op de eerste dag van het festival is er een pre-party in de avond. Hier kunnen jullie en alle gasten elkaar ontmoeten en genieten van een heerlijk buffet en een glaasje bubbels. Er is muziek om lekker op te dansen en de sfeer zit er meteen goed in. Zo begint jullie trouwavontuur meteen op een feestelijke manier.

Dag 2: het echte werk

Op de tweede dag is het tijd om officieel te trouwen voor het gemeentehuis. Deze bruiloft is niet zoals alle andere. De setting is prachtig en romantisch, omringd door alle mensen die het meest belangrijk zijn voor jullie. Na de ceremonie kunnen jullie genieten van heerlijk comfort food van jullie favoriete foodtrucks en feesten tot in de vroege uurtjes. Maar daar stopt het niet. Slapen? Dat doen jullie toch gewoon met z’n allen in tentjes op de weide. Heerlijke nostalgie! 

Dag 3: Babbel en brunch

Op de derde dag kunnen jullie lekker uitslapen en bijpraten met familie en vrienden. Samen kunnen jullie nagenieten van de geweldige ervaring die jullie gehad hebben. Om de kater wat te verzachten voorzien jullie een brunch. Zo zorgt het mini trouwfestival voor een onvergetelijk weekend dat je nooit zult vergeten. En dan is het helaas alweer tijd om naar huis te gaan … 

Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke trouwervaring, dan zijn er verschillende mogelijkheden om je perfecte dag(en) in te delen. Zo maak je de perfecte keuze voor jou en je partner: de ideale combinatie van feesten, romantiek en gezelligheid. Ga ervoor en creëer de bruiloft van je dromen! En vergeet zeker niet om langs onze winkel te gaan voor de perfecte trouwoutfit.

Ben jij al klaar voor de trouwdag van je dromen? Of ben je nog op zoek naar een trouwjurk? Wij helpen je graag met je zoektocht naar dé perfecte trouwjurk voor jouw trouwfeest.

Maak nu een pasafspraak en vind je perfecte jurk.

Contacteer ons

Maak een afspraak bij Cermo

Om de kwaliteit van onze service te garanderen werken wij enkel op afspraak. Zowel voor onze bruidscollectie als voor suitecollectie en galakleding kan je een afspraak maken via de kalender hieronder.

Thursday Tip! Koop je je trouwjurk op een donderdag? Dan krijg je er gratis trouwschoenen ter waarde van € 150 bij!

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

 

Cermo Concept
Rodendijk 60
2980 Zoersel

Contacteer ons

Maak een afspraak

Om je op de best mogelijke manier te kunnen helpen, verwijzen we onze bruidjes vanaf maatje 46 graag door naar Cermo Curves. Een afspraak maken voor je bruidsjurk bij Cermo Curves? Dat kan hier

maandag: gesloten
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: gesloten

Cermo lookbook 2024

Op zoek naar inspiratie?

Ontdek het lookbook van Cermo, bruidskleding voor elke bride-to-be.